Stravas ruteverktøy

Vi har tidligere blogget om fortreffeligheten med å oppleve nye steder via løpeturer. Med litt hjelp av teknologiske muligheter har vi videreutviklet dette konseptet til et eget lite prosjekt som rett og slett går ut på å bli bedre kjent i Oslo. Norges største by har mye å by på i form av ulike strøk og områder, og de gangene vi har vært på sightseeing har vi funnet kule steder som vi godt kan tenke oss å besøke uten å ha på treningstøy.

Treningsrom

Covid-19 har gitt oss stengte treningssentre og svømmehaller, slik at treningsmulighetene innendørs for ivrige triatleter er begrensede nå i vinter. Utsiktene til en sesong hvor det kanskje vil være mulig å konkurrere er imidlertid til stede. Med påbegynt vaksinering og forhåpentligvis en normalisering av samfunnet sakte, men sikkert på vei. Av den grunn har vi tatt sjansen og foreløpig meldt oss på: Challenge Vansbro, Ironman 70.3 Jönköping og Ironman Kalmar.

Rullene

Tja, vi trodde vel at det ikke var noen særlig forskjell på smartruller, da de bare skal by på en forhåndsdefinert motstand og la seg kontrollere av en app/tjeneste som Trainerroad, Zwift, Sufferfest eller lignende. Vel, så feil er det altså mulig å ta.

De to raskeste damene i Lunde tri 2020

Koronaåret 2020 ble et magert år sett i konkurransesammenheng. Men på tross av situasjonen klarte vi å delta i to sprint-konkurranser. Først ut var Lunde Triatlon som gikk av stabelen 29/8. Vi har syklet en del i området og vet derfor at terrenget stort sett enten går opp eller ned. Akkurat det har vi sansen for. At Lunde ligger langs idylliske Telemarkskanalen, trekker heller ikke ned. Lunde er et lite tettsted i Telemark, og mer informasjon finner du på visittelemark sine nettsider.

Etter konkurransen. Foto: Nina Laukvik

Hove tri er nærmest å betrakte som en institusjon i triatlon-norge, og ble arrangert for første gang i 2009. Vi har deltatt to ganger (hhv. 2017 og 2020), og i år gikk Hove av stabelen helgen etter Lunde tri.

Marianne i fint driv nedover Setesdalen

I koronaåret 2020 så ble det til at vi produserte et par småfilmer ved hjelp av et medbrakt GoProkamera. Her kan du se de:

Cervelo S5 i aksjon under turrittvarianten av Liege Bastogne Liege i 2019

Cervelo byr på to hovedgrener innenfor landevveissegmentet, henholdsvis S-serien og R-serien (De har også nylig introdusert Caledonia som en litt mer avslappet modell med mer avslappet geometri, og bedre tilpasset blandeveissykling. Vi kjenner ikke Caledonia annet enn at vi har sett sykkelen.) Vi har begge stiftet erfaring med både R og S-serien, og tenkte vi skulle dele disse erfaringene for deg som er i tvil om hvilken sykkel som er best for deg.

Finisher t-shirts

Forbedring er sentralt innenfor all idrett. Vi jakter hele tiden etter å forbedre oss selv, men kan vi løfte blikket et lite øyeblikk for å se hvordan vi kan forbedre valgene vi treffer? Kan vi forsøke å påvirke arrangørene av triatlon-konkurranser i en mer bærekraftig retning?
Det kan være forfriskende å stikke fingeren i jorda, eller se seg selv i speilet innimellom. Kanskje det man ser ikke er like hyggelig?

Fakta er at bærekraft og miljøhensyn ikke er et sentralt tema blant triatleter. Vi har identifisert tre områder som vi mener det kan være verdt å tenke litt igjennom. Ett område vi som deltagere konkret kan gjøre noe med, og to områder vi mener arrangørene bør tenke grundig igjennom.

Vrådal

Det begynte ikke med Triatlon-trening, det begynte med klatring. Vi «oppdaget» Nissedal og Vrådal i forbindelse med fjellklatring på de mange breskurte fjellene i regionen. Det ble mange turer til området i perioden vi drev med fjellklatring, og når vi noen år senere hadde gitt oss med klatringen og begynt med sykling returnerte vi. Antagelig var det minnene om de flotte lange sandstrendene langs Nisservann og de naturskjønne omgivelsene som trakk oss tilbake.

Cervelo PX

De fleste triatleter har en forkjærlighet for utstyret sitt, og i så måte er vi ikke noe unntak. Når det kommer til sykler har vi etter hvert fått et forhold til Cervélo som sykkelmerke, fordi vi er veldig fornøyd med den opplevde kvaliteten på syklene. Det begynte med at Tom Atle kjøpte seg en S5 landeveissykkel i 2012, og i 2014 kjøpte vi oss begge R5 modellen til vår første deltagelse i Tour Trans-alp. Etter dette var også Marianne solgt, og hennes forhold til denne sykkelen ble langt og godt. I skrivende stund sykler Tom Atle på en S5 og Marianne på en R5. I tillegg har det nå kommet inn to splitter nye Cervélo PX som vi skal te en nærmere titt på her.

Løping i Berlin

Om du er ute på reise og samtidig ønsker å ta vare på løpeformen så er ikke dette nødvendigvis motsetningsfylt. Vi har god erfaring med å oppleve nye steder til fots, det krever bare litt planlegging i forkant.