De to raskeste damene i Lunde tri 2020

Koronaåret 2020 ble et magert år sett i konkurransesammenheng. Men på tross av situasjonen klarte vi å delta i to sprint-konkurranser. Først ut var Lunde Triatlon som gikk av stabelen 29/8. Vi har syklet en del i området og vet derfor at terrenget stort sett enten går opp eller ned. Akkurat det har vi sansen for. At Lunde ligger langs idylliske Telemarkskanalen, trekker heller ikke ned. Lunde er et lite tettsted i Telemark, og mer informasjon finner du på visittelemark sine nettsider.

Skiftesonen ligger ved Lunde sluser, med kafe ved slusene og en campingplass like ved. Vi merket oss umiddelbart at rammebetingelsene for et flott arrangement lå godt til rette. I år la imidlertid Koronaen en liten demper på dette da både arrangør og deltagere tok forholdsregler mht. smittevern. Vi kan si det først som sist, vi gleder oss til å komme tilbake når det ikke lenger eksisterer denne typen restriksjoner. Når det er sagt så sørget arrangøren for å legge til rette gitt rådende omstendigheter på en god måte.

skiftesone lundetri

Skiftesonen i Lunde

Svøm

Svømmingen foregår i før nevnte telemarkskanal, og stor var gleden da vi fant ut at svømmestarten gikk oppstrøms for skiftesonen. Selv om det ikke var mye strøm i kanalen så gikk svømmingen medstrøms! Avslutningen rundet inn i en liten bukt, og turen opp fra vannet gikk via stiger som var plassert langs bryggekanten. Opp fra vannet står man omtrent inne i skiftesonen, så kompakte saker altså!

Sykkel

Som før nevnt går det som oftest enten opp eller ned langs veiene i denne delen av Telemark. Unntaket er de første drøye 4 kilometrene ut fra Lunde som er flate, men ender i løypas hardeste klatring som er ca en kilometer og 60 høydemeter. Altså ikke en skremmende klatring, men på en sprint så er det en hårfin linje mellom akkurat passe innsats og for mye. Mange kjente nok åpningsbakken godt i resten av syklingen. Selve sykkelturen er virkelig verdt turen uansett da veiene her er lite trafikkert, og omgivelsene en fryd for øyet. Vi hadde imidlertid ikke tid til å nyte omgivelsene denne gangen. I løpet av den nesten 23km lange sykkeletappen klatres det ca. 250 høydemeter.

Løpingen

Løpingen gikk over to runder fra sluseområdet og slakt oppover inn til sentrum, deretter ned til kanalen og tilbake til målpassering. Underlaget var en blanding av asfalt og grus, og traseen skilte godt mellom deltagerne. De som ikke hadde løpebeina på plass ble hardt straffet i løpet av disse to rundene.

Summasummarum

Lunde triatlon overrasket oss på en positiv måte med flotte omgivelser og god organisering. I tillegg var det god stemning både oss deltagere mellom, men også på tilskuersiden var det gode vibber. Marianne tok andreplassen i kvinneklassen, og fikk en svært solid premiering som var sponset av det lokale næringslivet. Tom Atle kom inn som nummer 19, (nummer tre av de som konkurrerte i 50+ klassen) Naturlig nok var stemningen i bilen på vei hjemover god, og vi oppsummerer med at vi kommer tilbake neste gang det passer!

Vår vurdering:

Organisering: 5stars
Trasé: 5stars
Arena: 5stars
Persepotensiale: 2stars
Publikum: 5stars
Service: 5stars

Stravafiler:

Strava løp: https://www.strava.com/activities/3982180532/overview
Strava Sykkel: https://www.strava.com/activities/3982180535
Strava svøm: https://www.strava.com/activities/3982180463

Lunde tri https://triatlonboka.no/images/lundedamer.jpg Super User