Makker Tore Fonn dag seks
Makker Tore Fonn dag seks

Forrige uke tok Tom Atle turen til Østerrike for å sykle Terrengsykkelutgaven av Transalp.

 

Transalp?

Transalp er et syvdagers etapperitt som krysser alpene via stier og grusveier og over høye fjell til Arco ved Gardasjøen i Italia. Både Marianne og Tom Atle har syklet Transalp tidligere (2014), men det var landeveisutgaven. Man kan ikke sykle Transalp alene, man må melde seg på og gjennomføre som et tomannslag. Siden Marianne ikke er spesielt interessert i å sykle i terrenget var Tom Atle avhengig av å finne en medsammensvoren for å realisere drømmen om å krysse alpene på terrengsykkel. Muligheten bød seg da gutta i Skiglider (lokal produsent av glidprodukter for ski) hadde tre mann klare for å kjøre Transalp, og manglet da altså en enkeltrytter for å stille to lag. Tom Atle hadde tidligere signalisert at å kjøre Transalp var høyt oppe på ønskelisten, og da var veien kort til påmelding.

Oppkjøring

For å sikre god samhandling med makker Tore Fonn bestemte vi oss for å kjære et tredagers etapperitt i forkant, nemlig Trans-Østerdalen. Det rittet har vi blogget om tidligere HER. Her fikk vi avklart styrkeforhold, samhandling og sykkelforståelse. Det viste seg at begge hadde omtrent samme strategiske forståelse av sykling, noe som bidro til å senke skuldrene før avreise.

Blogg

Underveis i rittet blogget undertegnede ved hjelp av innspill fra de andre gutta daglig fra hver etappe. I tillegg var mobilen til Tom Atle med på hver etappe, slik at det ble mulig å fange noen av de fantastiske naturopplevelsene vi møtte underveis. Resultatet kan leses HER.

Summasummarum

Opplevelsen er dekket i bloggen det er linket til over, men oppsummert så skal det sies at Transalp er en fantastisk opplevelse, som bør være på «bucket listen» til alle sykkelinteresserte. Terrengsykkelutgaven tar deg gjennom kjente destinasjoner og stier i verdensklasse, både bygde og naturlige. I tillegg til masse fin sykling er rittet også en real utholdenhetsutfordring, med ca 50mils lengde og 18000 høydemetre som skal forseres. Landeveisutgaven tar deg over mange fjell som er kjent fra bla. Giro `d Italia, og har som oftest enda litt flere høydemetre. Sjekk Hjemmesidene til de to rittene:

https://bike-transalp.de/

https://tour-transalp.de/

PS: Vi har forresten meldt oss på som mikslag i landeveisutgaven for 2019!

Triatleter kan også sykle i terrenget https://triatlonboka.no/images/20180720_161643.jpg Super User