Marianne dytter Tom Atle på Passo Tonale. Foto: Tourtransalp.
Marianne dytter Tom Atle på Passo Tonale. Foto: Tourtransalp.

Etter gårsdagen var det ikke fritt for at vi var spente på hvordan det ville fungere på sykkelen. Vi fikk imidlertid all hjelp vi kan tenke oss i går, fra medic-team, sykkelmekanikere og den lokale sykkelutleien i Aprica som fikk fraktet deler med taxi opp til oss.

På morgenen var det tid for sjekk av kropp og sykkel, og en kvarters liten runde fortalte oss at det ville være mulig å gjennomføre. Litt spennende var det jo med nytt sete, og massivt verkende og væskende sår på både arm og rumpe. Vi bestemte oss for å kjøre på, det var jo tross alt et ritt, og så fikk vi heller ta det som en tur hvis det ikke fungerte.

Det viste seg raskt at Tom Atle ikke hadde den normale kapasiteten, iallefall ikke når han satt og tråkket. Når han sto og syklet var kapasiteten nærmere normaltilstanden. Marianne derimot var frisk og fin. Vanligvvis er det Tom Atle som gir henne en diskret dytt bak i de lange oppoverbakkene, men i dag var det hun som tilbød ekstraservice.

Dagens rute startet med oppoverbakke på smale svingete veier, akkurat sånn som vi liker det best. Manglende kapasitet gjorde ikke så mye egentlig da det er to timer opp til neste lag på listen i sammendraget. Men vi hadde lyst til å bevise for oss selv at vi ikke hadde lagt oss ned så vi kjørte det vi klarte både opp første bakken (Mortirolo fra Aprica) og Passo Tonale. I utforkjøringene var vi imidlertid noe mer reserverte, og tapte sikkert litt tid på det.

Men skitt la gå, i morgen er siste etappe, og vi skal unne oss en fortjent øl ved Gardasjøen.

Link til Tom Atles fil fra dagen på Strava

Høydeprofil etappe seks

Transalp dag seks Aprica - Ossana (Val di Sole) https://triatlonboka.no/images/tr_alp_marypush.jpg Super User