I dag fungerte det bra for oss fra første stund av, men lite visste vel vi om at det ikke ville vare...

Starten i Livigno var rett inn i en bakke, med ca 400 høydemeter opp til toppen før en rask utforkjøring tok oss til en ny bakke som var litt kortere. Over bakketoppen fikk vi en fin utforkjøring nedover mot Bormio, og nedover dalen på vei mot det mytiske fjellpasset Mortirolo.

Lang slak utforbakke nedover dalen ga god fart, og Tom Atle kjørte for sikkerhets skyld rett i et hull i asfalten, og dro med seg fire andre i en velt. Farten var ca 50km/t i det velten gikk, men heldiggvis ble ikke skadene verre enn at de som gikk ned mistet litt hud og må reinvestere i litt nytt utstyr. Sykkelen til Tom Atle var såpass ødelagt at det ikke var mulig å fortsette, så det ble bil til Aprica.

Beredskapen i Transalp er det ingenting å si noe på. Det gikk ikke mange minuttene før både legehjelp og motorsykler som dirigerte trafikken var på plass. Vi som hadde vært nede ble sjekket grundig, og plastret sammen. Ved ankomst mål fikk vi tatt en grundigere titt, og akkurat nå sitter det en lettere mumifisert utgave av Tom Atle her på verandaen.

Sykkelen har vi fått fikset med retting av hjul og girører, bytting av seter og ny styretape, så planen er å fortsette i morgen på neste etappe. Resultatmessig ville dette i et proffritt medført en DNF (did not finish), men her fikk vi i steden etappetid på ti timer (anatgelig rundt dobbelt så mye som om vi ikke hadde hatt uhell). For oss er vi glad for det allikevel, sånn at vi kan få avsluttet det vi har begynt på.

Transalp dag fem - Livigno - Aprica https://triatlonboka.no/ Super User