Marianne nedover Mortirolo
Marianne nedover Mortirolo

På forhånd hadde vi sett oss ut dette som den virkelig testen i årets Transalp. Stor var derfor skuffelsen når vi fikk beskjed om at selveste Gavia, fjellet vi skulle kjøre til sist var tatt ut av løypa, og at tidtakingen ble stoppet på fjell nummer to i steden. Allikevel skulle vi fortsette med en alternativ rute til Bormio via Mortirolo. Heldiggvis var ikke dette fra den siden som er skikkelig ille (den skal vi kjøre på torsdag), men allikevel var det en real munnfull i det varme været. Garmin rapporterer også i dag om 38 grader, så vi får virkelig kjørt oss i varmen.

 

Uansett så startet vi i trivelige Kaltern, med en relativt snill bakke som heter Mendelpass. Etter en ganske kul utforkjøring var det klart for et langt drag oppover Val di Sole. Slakt oppover hele veien, men med god medvind i ryggen gikk dette ganske så radig. At Marianne klarte å miste kjedet førte imidlertid til at vi fikk testet tempoegenskapene våre for å kjøre oss opp til gruppen vi satt i. Klatringen opp siste fjell er definitivt ikke avskrekkende, men i den varmen som vi opplever ble den å berakte som et mareritt.
På toppen var det matstasjon og vi fylte tankene godt før vi fortsatte uten tidtaking nedover dalen fra Passo Tonale til Mortirolo. Selv med mange fotostopp så ble det en hard klatring! Marianne jublet imidlertid i utforkjøringen, for nå kunne hun absorbere og ta inn over seg de flotte omgivelsene. Det ble mange bilder på veien nedover.

Etter en amputert etappe i dag er det full gass i morgen. Vi starter rett inn i Stelvio klatringen, men ca tre kilometer fra toppen tar vi av og stuper inn i Sveits og Val Mustair. Morgendagens målby er ikke ukjente Livigno.

Transalp dag tre - Kaltern - Bormio https://triatlonboka.no/images/2019-06-25_15.42.56_edited-Pixlr.jpg Super User