Marianne og en gjeng på vei opp Penser Joch
Marianne og en gjeng på vei opp Penser Joch

143km - 3472 høydemeter

På briefingen fikk vi høre at dagens etappe var kongeetappen. Jovisst, det kan vi skrive under på. Tallenes tale er klar I form av høydemetre og kilometer, men når vi legger til temperaturen så snakker vi episk! Sykkelcomputeren viste makstemperatur på 38 grader og da er det til og med varmt når man kjører nedover fjellsidene her I Italia.

Dagens etappe startet I Brixen, og gikk over to fjellpass hhv. Penser Joch og Schermoss. Det første et klassisk og vanvittig fint fjellpass (sjekk det ut via google bildesøk!). Det andre fjellpasset var en pussig sak med blandt annet to 360 graders svinger I tunneller og broer, og svært varierende stigningsgrader. Vel oppe på fjellet kjørte vi noen skikkelig kule veier med real 3D-sykling. Svingete og opp og ned hele tiden. Den første delen av utforkjøringen var som å kjøre Nintendo bilspill med veier som krøllet seg rundt og en bratthetsgrad som hører hjemme på tivolikaruseller. Arrangøren hadde for sikkerhets skyld lagt inn et par knekkere helt til slutt for å sikre seg at vi knapt kunne komme opp fra knestående etter målgang.

Vi er nå innlosjert på et svært hyggelig pensjonat med verdens triveligste vertinne. Gjett om vi er glad for det, vi behøvde noe koselig etter dagens etappe.

Snøsmeltingen oppe I fjellet har fått konsekvenser for morgendagens etappe, som vil bli forkortet. Det vil si at den faktisk blir lengre, men den delen av etappen som har tidtaking blir vesentlig kortere.

Dag to - Brixen - Kaltern https://triatlonboka.no/images/mary_penser.jpg Super User