Marianne over Brennerpasset

90 km 1100 høydemeter

I dag gikk startskuddet for et av årets store mål, nemlig Tour Transalp. Som beskrevet i forrige innlegg er dette et ukesritt som foregår I alpene. Den første etappen har vi imidlertid vært veldig nervøse for da den skiller seg markert fra resten av rittet fordi den er både kort og har få høydemeter.

I tillegg er klatringen over Brennerpasset veldig slak, og derfor vil resultatet fra etappen i stor grad være avhengig av hvilke grupper man havner I. Hvis man havner I en gruppe med kjøresterke folk som er villig til å samarbeide så går det fort, hvis ikke risikerer man å tape tid.

Med dette som bakteppe hadde vi et ønske om å forsøke å komme så langt frem I feltet vi klarte I den innledende klatringen. Vi synes vi klarte å avansere bra fra vår startposisjon I feltet, men det var selvfølgelig langt frem til de aller første. Vi havnet imidlertid I en fin gruppe hvor det var flere som var villige til å kjøre. Vi bidro selvsagt også til fremdriften. Samtidig var det massiv medvind over Brennerpasset og ned dalen igjen, så farten var høy. Arrangøren hadde lagt inn et par kortere men virkningfulle klatringer helt til slutt på etappen, som skilte godt. Temperaturen steg også godt gjennom hele dagen og i målbyen var det 32 grader. Temperaturutsiktene fremover er visst type hetebølge, så vi får bare stålsette oss. Sommeren hjemme i Norge har ikke akkurat bidratt til å forberede oss på dette 😊

Resultater sier du? Joda, vi er fornøyde med å komme inn som lag nummer 13 av 54 i miksklassen, og nummer 116 av samtlige lag som deltar. Det er en plassering vi er villig til å jobbe hardt for å forsvare!

I morgen skal vi oppover dalen vi kom ned I dag før vi starter på et realt fjell (Penser Joch, 1300 høydemeter med klatring). I tillegg kommer det et fjell til og totalen ender visst godt over 3000 høydemeter. Med andre ord en real utfordring. Vi grugleder oss allerede.