Skiftesonen i Tønsbergdysten
Skiftesonen i Tønsbergdysten

Sprint triatlon ved idylliske Ringhaugsstranda

Tønsberg har levert en rekke triatlon arrangementer som for eksempel nedlagte Bytri. Ringhaugsdysten er imidlertid en gammel klassiker på arrangementskalenderen. Sprint-distansen (750m svøm, 20km sykkel og 5km løp) som arrangeres er imidlertid ikke vår spesialitet.

Vi benyttet imidlertid Tønsbergdysten for en siste gjennomkjøring før Ironman 70.3 i Helsingör kommende helg. Rammene for konkurransen var flotte på den idylliske badestranda, med sommertemperaturer og en svalende vind.
Tønsberg triatlonklubb leverte også varene i form av god og akkurat passe uformell stemning. Her var det svært enkelt å føle seg hjemme.

Svøm

Svømmingen startet i vannet i en beskyttet (av en molo) del av bukta hvor svømmingen foregår. Vinden hadde tatt seg gradvis opp frem mot start, og svømmingen var ganske choppy. Vi tipper det ble konsumert noen liter med saltvann fra deltagerne. Vi sto i alle fall for vår del for å si det sånn. Heldigvis var navigeringen relativt ukomplisert, med svøm ut til to bøyer som skulle rundes, og tilbake til utgangspunktet for T1. En god del publikum hadde også funnet veien i finværet, og opp fra svømmingen var det bra trøkk med heiarop som bar oss inn til skiftingen.

Sykkel

Sykkeltraseen var ny for året, og var en «ut-til-vending-og-tilbake» variant på stort sett mindre trafikkerte sideveier. Veiene var imidlertid åpne for trafikk, med de hensyn man som deltager da må ta. Vinden ga oss et vennlig dytt i ryggen nesten hele veien ut til vending for så å straffe oss på veien tilbake. Traseen hadde et par små knekkere, som var egnet til å stjele fart og evt. sette litt syre i beina på deltagerne. Det var greit med vakter i løypa på de mest utsatte stedene med unntak av ved en svært krapp sving et par km før vending. Det gikk etter hva vi erfarer bra med alle her, men potensialet for uhell var betydelig akkurat her, så vår anbefaling til arrangøren er å ta en liten ekstra vurdering akkurat her til neste års arrangement.

tbrgdyst bike M

Marianne på vei inn til skiftesone etter syklingen. Foto: Tønsbergdysten

Løp

Tilbake på Ringhaugsstranda var det de avsluttende fem kilometerne som skulle tilbakelegges. Veldig trivelig å løpe ut fra skifteområdet, men deler av løpingen foregikk på pakket sand som ikke akkurat ga samme respons som asfalt. Det ga en relativt hard løping som skilte bra, og ga en del rokeringer i plasseringene etter syklingen.

tbrgdyst loep TA

Tom Atle på vei ut av skiftesonen etter syklingen. Foto: Tønsbergdysten

Målgang

Den gode stemningen som rådet under hele arrangementet bla understreket med god stemning og forbrødring i mål. Erfarne ringrever og debutanter side om side med brede glis vitnet om fornøyde deltagere.
Ettersom vi forstår ønsker Tønsberg triatlonklubb å fokusere på dette arrangementet fremover for å øke antallet deltagere. Det forstår vi godt, for rammene for konkurransen er veldig fine, og tåler flere deltagere enn årets 115 startende (136 påmeldte). Vi håper de lykkes med dette for vi både likte oss godt, og ser for oss at arrangementet kan vokse videre. Pluss i boka var en god dekning av arrangementet fra flere fotografer, som også var raske til å legge bilder ut på sosiale medier. Sjekk ut Facebook-sidene til arrangementet, og også Tønsberg triatlonklubb sine sider om arrangementet.

Svømmingen på Strava

Syklingen på Strava

Løpingen på Strava

Vår vurdering av arrangementet:

Organisering   4stars 
 Trasé  4stars
 Arena  4stars 
 Persepotensiale  3stars
 Publikum  4stars
 Service  4stars

 

Tønsbergdysten (tidligere Ringhaugsdysten) https://triatlonboka.no/images/toensbergdysten-skiftesone.jpg Super User