Skiftesonen på Rena

Vi vil for alltid ha et forhold til Rena triatlon, fordi det var her vi debuterte som triatleter. Å reise til Rena forbindes som oftest med Birkebeinerarrangementene, men jammen har ikke det lille tettstedet i Østerdalen også sin egen triatlon-konkurranse.

 

Arrangør er Åslia skilag i samarbeide med forsvaret. At forsvaret er medarrangør er med på å sikre at presisjonsnivået er svært akseptabelt, og man føler virkelig at man deltar i trygge rammer på Rena triatlon.

Distanser

Rena triatlon har tre distanser henholdsvis Supersprint (ungdom), sprint og normal/olympisk.

Svøm

Svømmingen foregår i Prestsjøen, med en runde på 750m. Normaldistansen består da m.a.o. av to runder. En egen runde for de som svømmer supersprint. Skiftesonen ligger på gressplen rett ved svømmestarten, og man kommer opp på land samme sted som man starter (starten foregår  i vannet).

TA rena

Tom Atle på vei opp av vannet

Sykkel

Syklingen er relativt flat, slik at det er gode muligheter for å kjøre fort i løypa. Dog skal det sies at vinden fort kan spille en rolle da dalføret ofte har et lite drag ? Syklingen er relativt enkelt lagt opp til at man sykler oppover til man er halvveis på sin distanse, for så å vende og kjøre tilbake til skiftesonen ved Prestsjøen.

profil bike rena

Høydeprofil for syklingen på Rena. Ikke veldig kupert kan du med rette si.

Løp

Løpingen foregår etter samme prinsipp som svømmingen, dvs. én runde for sprint-deltakere, og to runder for de som deltar på normaldistansen. Underlaget er en blanding av grus og asfalt og selv om løpingen er relativt flat, så er det antagelig ikke den raskeste traséen å løpe i.

profil run rena

Høydeprofil for løpingen på Rena

TA rena loep

Tom Atle rett før målgang ved Prestsjøen

Oversiktlig og trygt

Uansett; arrangementet ble gjennomført på små flater, og det er oversiktlig hele veien. Som før nevnt er forsvaret medarrangør og med på å bidra til solide rammer rundt arrangementet. Vi la vår triatlon debut til Rena, og ser oss ikke tilbake. Vi mener det var en flott plass å debutere.

Publikum

Det er begrenset med publikum som er tilstede på et arrangement som dette. Har er kontrasten stor til eksempelvis Ironman-arrangementer. Men hvis du ikke er avhengig av stort høytaleranlegg, en løype som er omkranset av publikum og dunkende, suggererende musikk i målområdet så går det greit.

Avlyst

I 2018 er dessverre Rena triatlon avlyst. Årsaken er mangel på ressurspersoner til å arrangere, samt nye forskrifter for gjennomføring av sykkelritt på landevei. Vi synes dette er veldig synd, og begge utfordringene gjelder en lang rekke sykkelritt som har blitt avlyst i 2018. Nå bedyrer de via sine facebook-sider at det bare er snakk om en pause, så vi krysser fingrene for at de er tilbake på kalenderen i 2019. Hvis de kommer på plass igjen anbefaler vi deg å stille på et bra arrangement.

Her er linker til Tom Atles deltaglese i 2016 på Strava:

Våre karakterer:

Organisering 5stars 
Trasé            4stars
Arena            3stars
Persepotensiale    4stars
Publikum        2stars
Service            3stars

Vår vurdering baserer seg på deltagelse i 2015 og 2016.