Strikker

Følgende kan arkiveres under kategorien «Tips»:

Strikken - i sine mange former og bruksområder - er svært nyttig for triatleten. Vi reiser aldri til en triatlon uten å ha med oss en god porsjon strikker.

Hurtiglisser og startnummerbelte

hurtignummer

Sko med hurtiglisser og startnummerbelte (elastisk).

Men først to strikker som nærmest er et must: Hurtiglisser og startnummerbelte. Hurtiglisser får du kjøpt hos enhver sportsbutikk med respekt for seg selv. Hurtiglissene koster en bagatell, og gir deg gratis fart/spart tid i T2 (skifte mellom sykkel og løp). Det samme gjelder startnummerbeltet, som med strikk bare er å dra over hodet, eller opp langs beina (enten i T1 eller T2, avhengig av arrangørens regler rundt dette).

Vanlige strikker

naering paa sykkelen

Energibar festet til tempobøylen på sykkelen.

Så til de vanlige strikkene du sikkert tenkte på først når du leste overskriften (og så bildet). Som nevnt reiser vi alltid til konkurranser med en bunke med strikker. Vi benytter strikkene til å feste energibarer og geler til tempobøylene på syklene. På denne måten rigger vi syklene klare slik at vi har kontroll på og tilgang til alt vi skal spise på sykkelen. Da slipper vi å tenke på dette i skiftesonen fra svøm, og vi kan isteden fokusere på alt det andre som skal skje der.

Feste skoene på sykkelen?

sykkelsko festet med strikk

Sykkelsko festet på pedalen med strikk for å holde den i posisjon.

Strikker brukes også for å holde skoene i posisjon på sykkelen. Her er det litt forskjell på oss, for Marianne foretrekker å skifte til sko i T1, men Tom Atle har skoene ferdig festet på sykkelen, og tråkker oppå skoene til han er kommet opp i fart før han trer føttene nedi skoene. Strikkene benyttes for at skoen skal være i rett posisjon, og enkel å trå rett oppå idet han går på sykkelen ved «påstigningslinjen». Å ha skoene festet på sykkelen er imidlertid noe man bør øve på før man stiller i konkurranse. Det vil fremstå rimelig tydelig hvis du ikke har øvd på dette i forkant.

Gevinst?

Fordelen med å ha skoene festet på sykkelen er jo at man slipper å løpe rundt i T1 med sykkelsko på beina (alle som har prøvd å løpe med sykkelsko skjønner raskt at det er risikosport). Man vinner også tid fordi man tar på seg skoene imens man er i fart, istedenfor når man sitter stille i T1. Altså er det mulig å vinne tid, men bare hvis du har øvd på det, og føler deg trygg på det. I snitt skifter Tom Atle 1 minutt raskere enn Marianne i T1. Hvor mye som skyldes strikkene er vi ikke 100% sikre på, men vi gjetter på 30-40 sekunder.